En låneförmedlare är ett företag som hjälper privatpersoner att hitta ett passande lån. Tjänsten fungerar på ett enkelt sätt. Du tar kontakt med låneförmedlaren och anger vad du vill låna. Efter några dagar tar låneförmedlaren kontakt med dig med ett antal olika lånerbjudanden från olika banker och låneinstitut. Därefter är det upp till dig att välja vilket lån som passar dig bäst. Tjänsten är enkelt utformad och dessutom helt kostnadsfri för dig som söker lånet. Varje gång ett lån blir beviljat betalar långivaren en provision till låneförmedlaren. Det är med andra ord ett simpelt och effektivt sätt att hitta lån på.

Varför ska jag använda en låneförmedlare?

Det finns flera anledningar till att använda en låneförmedlare istället för att göra jobbet själv. Först och främst så sparar du in tid. När du tar kontakt med låneförmedlaren får du ange hur mycket du vill låna, vad det är för typ av lån du vill ha, hur lång återbetalningstid du vill ha och grundläggande information om dig själv och din inkomst. Detta gör du snabbt och lätt på nätet via låneförmedlarens hemsida

Därefter tar låneförmedlaren över och utför en kreditupplysning på dig. När låneförmedlaren sitter på all information de behöver kan de börja ta kontakt med banker och långivare för att få in olika erbjudanden. Dessa långivare vet att låneförmedlaren har kontakt med många andra och kommer därmed redan från börjat att ge dig ett lite bättre erbjudande än vad du förmodligen hade kunnat få själv.

När låneförmedlaren har fått in tillräckligt med lånerbjudanden skickas dessa ut till dig, oftast tar det inte mer än 24 timmar. Du har inte behövt göra något annat än att svara på enkla frågor angående ditt lån, därefter har långivarna blivit tvungna att slåss med varandra för att få just dig som kund. Det är upp till dig att välja bland dessa olika lån. Du kan alltid ta kontakt med banken själv för att börja förhandla. När du har flera erbjudanden på papper har du ett bra utgångsläge för att få ned din ränta ytterligare några små procent. Det finns flera duktiga låneförmedlare att använda sig av idag. Några av de mer kända förmedlarna är Axo Finans, Lendo och Advisa.

Så förutom att det går snabbt får du även in flera lån med bra ränta som du kan förhandla på. Detta är inte de enda fördelarna. Om du skulle vilja ansöka om ett lån hos flera långivare helt själv så skulle varje långivare vara tvungen enligt lag att utföra varsin kreditkontroll till skillnad från när du går via en låneförmedlare där bara en kreditkontroll utförs. Varje kreditupplysnings som utförs registreras och ju fler upplysningar som gjorts desto sämre blir ditt kreditbetyg. Detta sänker snabbt dina chanser att få bra ränta. Efter ett antal kreditupplysningar blir det svårt att ens få en låneansökan beviljad.

Vad mer behöver låneförmedlaren veta?

En av de första sakerna som en låneförmedlare vill veta är om du har betalningsanmärkningar eller inte. Att ha betalningsanmärkning innebär att det finns betydligt mindre aktörer att skicka ut en låneansökan till. De vill även veta om det handlar om ett nytt lån eller om du vill ta ett stort lån som ska lösa flera mindre lån. Att lösa lån är en vanlig anledning till att ta hjälp av en låneförmedlare. Här handlar det trots allt om att hitta ett stort lån med bästa möjliga villkor och ränta, något som du har bättre chanser att göra med hjälp av just en låneförmedlare.

Vem är den bästa låneförmedlaren?

Det är svårt att säga. Låneförmedlarna Axo Finans, Lendo och Advisa är duktiga och har lyckats väl på marknaden. Det finns även ett antal mindre låneförmedlare som är minst lika duktiga. Att säga att en låneförmedlare är bättre än en annan är svårt. Man skulle kunna gå efter vilka banker de samarbetar med men faktum är att de inte alltid får gå ut med namn på alla långivare och banker som de skickar sina låneansökningar till. Redan där blir det lite skevt. Vårt tips är att du väljer en av dessa tre eftersom de tydligt har visat att deras lånemäklartjänster håller hög nivå och att de tar väl hand om sina kunder. Med tanke på att tjänsten är kostnadsfri så finns det ändå inget att förlora med att använda deras tjänster.