Swedbank är en bank som var tidiga med att anamma internet som ett sätt att hjälpa sina kunder. De har i dagsläget över 7,2 miljoner privatkunder och nästan 600 000 företagskunder. Genom banken kan du ta olika typer av lån, spara och placera pengar, teckna försäkring, pensionsspara och mycket mer. Du kan även ansöka om olika bankkort och kreditkort på deras hemsida (https://www.swedbank.se/). Eftersom Swedbank är en av de största aktörerna på marknaden kan de ge dig väldigt bra villkor och ränta på sina produkter.

Tre fördelar med Swedbank

En av Sveriges största banker
Bra villkor och ränta på sina produkter
Möjlighet att utföra alla dina bankärenden på samma ställe

Swedbank privatlån

Swedbank erbjuder olika sätt för dig att låna pengar. Du kan bland annat ansöka om ett privatlån utan säkerhet. Då får du möjlighet att låna upp till 350 000 kronor. Den längsta återbetalningstiden du kan välja är 12 år. Räntan sätts individuellt och baseras på flera olika variabler. Förutom att du får ange information om din ekonomi så utför Swedbank även en kreditkontroll genom Upplysningscentralen. Med hjälp av denna ekonomiska information kan de sedan bestämma vilken ränta du kommer att få på ditt lån.

Räntan ligger mellan 3,68 % till 13 %. Du får ett preliminärt besked inom bara två minuter. Om du är nyckelkund så behöver du inte betala någon uppläggningsavgift. Om du inte är nyckelkund så är uppläggningsavgiften 300 kronor. Du kan även slippa betala aviseringsavgiften om du aviseras via deras internetbank, annars ligger den på 45 kronor för postavier.

För att ansöka om ett privatlån genom Swedbank måste du uppfylla deras grundkrav. Du måste vara 18 år gammal minst och ha en regelbunden inkomst med en årslön på minst 240 000 kronor. Inkomstkravet kan sänkas om du söker lånet tillsammans med en medsökande. Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Själva kreditkontrollen utförs inte förrän Swedbank har tagit kontakt med dig. Personer som är anslutna till vissa fackförbund kan ansöka om ett medlemslån (https://www.swedbank.se/privat/privatlan-och-krediter/medlemslan/). För medlemslånet måste du ha varit medlem i något av de samarbetande förbunden i minst sex månader.

Swedbank billån

Genom Swedbank kan du även ta ett billån (https://www.swedbank.se/privat/privatlan-och-krediter/lana-till-bil/). De täcker upp till 80 procent av bilens värde, resten måste du täcka själv. Det gör du antingen med dina egna pengar eller genom en inbytesbil. Du kan välja upp till åtta år som återbetalningstid. Bilen bör inte vara mer än 12 år när ditt lån är helt återbetalat. Du måste köpa din bil hos en bilhandlare som auktoriserats av Swedbank för att kunna använda lånet. Den ordinarie räntan är 4,20 % men kan i vissa fall vara lägre. Uppläggningsavgiften är 650 kronor, lägre om du är nyckelkund eller ansluten till Private Banking. Aviseringsavgiften är 45 kronor för postavier, 19 kronor med autogiro och noll kronor när du väljer e-faktura.

Swedbank bolån

Det spelar ingen roll om du vill köpa en ny bostad eller renovera din nuvarande villa eller lägenhet. Med ett bolån (https://www.swedbank.se/privat/boende-och-bolan/lana-till-bostad/) från Swedbank kan du låna upp till 85 % av bostadens värde. Du kan även ansöka om ett lånelöfte på hemsidan.