SevenDay är ett kreditmarknadsbolag som är verksamt på den svenska marknaden. De är har varit verksamma i flera år och de erbjuder enkla och prisvärda produkter till privatpersoner, möjligheten att ta ett privatlån samt möjligheten att öppna ett bra sparkonto. Genom hemsidan SevenDay.se (https://www.sevenday.se/index.htm) kan du ansöka om lån eller att få öppna sparkonto på ett enkelt sätt. Genom SevenDay kan du låna upp till 300 000 kronor.

SevenDay privatlån

Privatlån är ett lån som du kan ta utan att behöva använda något som säkerhet. Det är även möjligt att använda lånet till precis vad som helst. Även om många tar lånet för att täcka oväntade utgifter så är det lika många som tar lånet för att köpa resor, en ny bil, finansiera en renovering och mycket mer. Lånet öppnar upp många möjligheter.

Precis som alla andra banker och långivare i Sverige så måste SevenDay utföra en kreditkontroll när de ska låna ut pengar. Denna kontroll gör de genom Upplysningscentralen, UC. På denna kontroll står det om du har några betalningsanmärkningar och dylikt. SevenDay baseras sedan sitt låneerbjudande på den information som du har angivit när du ansökte och den information som de får genom upplysningen. För att kunna ansöka finns det grundkrav som måste uppfyllas från din sida. Du måste vara minst 20 år gammal, ha en fast inkomst med en årslön på minst 120 000 kronor, inte ha några betalningsanmärkningar eller något skuldkonto hos Kronofogden samt du måste ha varit skriven i Sverige under minst tre år. Det är möjligt att ansöka om ett privatlån tillsammans med en medsökande. Då gäller det att den medsökande är folkbokförd på samma adress som den som ansöker om lånet. Minst en av er måste ha ett arbete, vara egenföretagare eller pensionär.

SevenDay ränta

När du ansöker om ett lån så tar långivaren ett individuellt beslut angående hur din ränta kommer att se ut. Det finns flera variabler som påverkar räntan, bland annat hur mycket du ska låna, hur lång återbetalningstid du väljer och hur din ekonomi ser ut när du söker. Hos SevenDay kan du ansöka om upp till 300 000 kronor och ha en återbetalningstid på högst 12 år. Den nominella räntan ligger mellan 3,75 % till 9,95 %. SevenDay har även en prisgaranti som anger att de sänker sin ränta på det erbjudna lånet om vissa kriterier uppfylls. Bland annat så måste en annan bank erbjuda ett lån som har lägre ränta och där totalpriset är lägre, det vill säga priset efter att ränta och avgifter omräknats till effektivränta i enlighet med gällande praxis

SevenDay billån

Genom SevenDay kan du även ansöka om ett billån. Du kan få en ränta på mellan 3,50 % till 5,95 % och noll kronor i uppläggningsavgift. Det som skiljer detta billån från många andra är att du inte behöver använda bilen som säkerhet och du behöver inte heller någon kontantinsats. På deras sida för billån (https://www.sevenday.se/privatlaan/billaan.htm) kan du använda formuläret för att fylla i hur mycket du önskar att låna och om du skulle vilja lägga en kontantinsats. Räntan sätts individuellt på precis samma sätt som när du ansöker om ett privatlån.