SEB, vars namn står för Skandinaviska Enskilda Banken, är en finanskoncern som är verksam i Sverige men även många andra länder som exempelvis Danmark, Norge och Tyskland. Banken kan spåra sina rötter till början av 1860-talet. Sedan dess har banken blivit en av de största bankerna i Sverige. Du kan utföra flera vardagliga banksysslor på SEB.se. Det är även möjligt att ansöka om privatlån och bolån, öppna sparkonto eller bankkonto samt pensionsspara eller teckna försäkring.

Tre fördelar med SEB

Stor bank med flera produkter
Snabbt att ansöka om lån eller öppna konto
Bra villkor och konkurrenskraftig ränta

SEB privatlån

Genom SEB kan du ansöka om ett privatlån (http://seb.se/privat/lana/privatlan-och-krediter/privatlan-enkla-lanet) på upp till 350 000 kronor. Den nominella räntan ligger på 3,65 % till 10,95 %. Räntan är rörlig och kan förändras över tid. Du kan välja upp till 10 år som återbetalningstid. Det går snabbt att få ett besked när du ansöker om ett lån genom SEB, oftast får du svar inom 24 timmar. Du har en uppläggningsavgift på 300 kronor men om du redan är kund hos SEB och ansöker på nätet så bjuder de på denna avgift. Du slipper även aviavgiften om du amorterar via autogiro.

För att kunna ansöka om lånet måste du uppfylla vissa grundkrav. Du måste vara minst 18 år gammal och ha en fast inkomst med en årslön på minst 190 000 kronor. Ett arbetsintyg behövs för att verifiera din lön. Du kan även ansöka om ett privatlån tillsammans med en medsökande. Då ökar både chansen att lånet blir beviljat samtidigt som du sannolikt kan låna mer. När du ansöker om ett lån så gör SEB en kreditkontroll. Här anges om du har eventuella skulder hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar, något du inte får ha när du ansöker om ett lån genom SEB.

SEB medlemslån

Om du är medlem i någon av de organisationerna som samarbetar med SEB kan du ansöka om medlemslånet (http://seb.se/privat/lana/privatlan-och-krediter/medlemslan). Detta lån går också upp till 350 000 kronor men har bättre villkor än privatlånet. Räntan för medlemslånet ligger på 4,68 % i skrivande stund. Banken bjuder på uppläggningsavgiften. Även här gäller samma grundkrav som privatlånet. Du kan hitta alla förbund som är kopplade till medlemslånet på hemsidan.

SEB bolån

Oavsett om du redan har hittat en bostad du vill köpa eller om du planerar att köpa en bostad inom en snar framtid så kan du ansöka om ett bolån (http://seb.se/privat/lana/bolan-och-rantor) hos SEB. Du kan även hitta vilken ränta de har på sina lån, med bindningstider från tre månader upp till 10 år. Du kan låna upp till 85 % av bostadens värde, varav de sista 15 % består av ett topplån. På hemsidan kan du även ansöka om ett lånelöfte. Det är giltigt i tre månader men går att förlänga vid behov. Använd bolånekalkylen för att ta reda på hur mycket du kan låna genom att fylla i de olika fälten.

SEB samla lån

Om du har dyra krediter och räntor som du måste betala varje månad så kan det löna sig att samla (http://seb.se/privat/lana/privatlan-och-krediter/samla-lan-och-krediter) alla dina mindre lån. Genom att betala av alla mindre lån i förtid med ett större privatlån som har lägre ränta så sparar du pengar.