Santander Consumer Bank tillhör den spanska bankkoncernen Banco Santander. Denna bankkoncern är en av de fem största bankerna i världen. Banco Santander grundades redan i mitten av 1800-talet och de har sedan dess sakta men säkert växt till den ledande position de har idag. Banco Santander etablerade sig på den svenska marknaden 2004 genom Santander Consumer Bank (https://www.santanderconsumer.se/) och de finns även att hitta på den norska, danska och finska marknaden. Du kan enkelt sköta dina bankärenden på nätet. Santander Consumer Bank erbjuder flera bra produkter i form av lån, e-handelslösningar och finansieringsalternativ.

Santander privatlån

Ett privatlån är ett lån som du kan använda till i princip vad du vill. Många gånger så används det som ett sätt att täcka oväntade kostnader men det går lika bra att använda ditt privatlån för att förverkliga drömmar, renovera bostaden eller finansiera en längre resa. Santander Consumer Bank erbjuder produkter Mitt Lån, ett privatlån som ger dig möjlighet att låna upp till 350 000 kronor.

Santander ränta och villkor

Den individuella räntan ligger i skrivande stund på 3,95 % till 12,95 %. Banken bestämmer vilken ränta du får på ditt lån efter att de har genomfört en kreditprövning. Du kan öka chansen att få ett lån genom att lägga till en medsökande när du ansöker om lånet (https://www.santanderconsumer.se/lana/). Det finns en del mindre avgifter att ha koll på. Aviavgiften är 30 kronor och uppläggningsavgiften är 495 kronor. Du kan dock enkelt slippa betala både aviavgiften och uppläggningsavgiften på olika sätt. Vid autogiro så tillkommer ingen aviavgift och när du ansöker om ett lån på nätet så tillkommer ingen uppläggningsavgift heller.

Ansök på nätet

Du kan enkelt ansöka om privatlånet genom att ansöka med BankID på nätet. Om du inte har BankID så får du istället låneavtalet via posten. Därefter måste du skriva på och skicka tillbaka avtalet innan du kan få pengarna på kortet, något som tar lite längre tid jämfört med när du har BankID. På hemsidan kan du själv bestämma hur stort lån du vill ta och hur lång återbetalningstid du vill ha. Som längst kan du välja tolv år som återbetalningstid. För att ta ett lån måste du vara 18 år gammal, folkbokförd i Sverige i minst tre år samt genomgå en kreditupplysning.

Santander billån

Förutom privatlånet så kan du även låna pengar när du ska köpa en bil. Du kan låna upp till 80 % av fordonets pris. Återbetalningstiden ser annorlunda ut jämfört med privatlånet. För nya bilar kan du låna till max sju år. För begagnade bilar är det max sex år som gäller. Husvagnar och husbilar som är nya har en maxgräns på 15 år. MC, skoter och ATV har sju år. Fordonet får högst vara tjugo år när lånet är återbetalt. En fördel med just billånet är att bilförsäkring i två veckor ingår helt gratis. Därefter får du 25 % rabatt på helårspremien om du väljer att fortsätta med försäkringen.

Santander kreditkort

Santander Consumer Bank erbjuder även kreditkort till sina kunder. Du kan ansöka om två olika kreditkort, Mitt kort och Mitt kort+. Genom Mitt kort får du möjlighet att handla räntefritt i upp till 60 dagar. Här finns ingen årsavgift eller uttagsavgift heller. Mitt kort+ ger dig samma fördelar som det första kreditkortet plus att du får reseförsäkring med aktivitetsskydd. Du kan välja ett köputrymme upp till 100 000 kronor på bägge kreditkort. För att din kreditkortsansökan godkänd så kräver banken att du är över 20 år, har fast jobb med en årsinkomst på minst 110 000 kronor samt att du inte har några betalningsanmärkningar.