Sambla är en smidig tjänst som hjälper privatpersoner att hitta lånet med bäst ränta och villkor. Tjänsten är helt gratis att använda, då Sambla får en viss provision av den långivare som Samblas användare senare tecknar ett avtal med.

När du ansöker om lån via Sambla så provas din ansökan mot upp till 35 välkända långivare, och du får inom 24 timmar (men ofta redan inom en timme) svar på vilka låneerbjudande du kan välja mellan.

Flera långivare men bara en kreditupplysning

För den som är rädd om sin kreditvärdighet kommer det säkerligen som goda nyheter att Sambla har en bra lösning för detta.

Tjänsten fungerar nämligen på så vis att alla de långivare som får din låneansökan delar på samma kreditupplysning.

Sambla är därför inte fördelaktigt för att du snabbt och smidigt kan få reda på vilka långivare som kan ge dig bäst ränta och villkor.

Tjänsten gör också att du slipper samla på dig för många kreditupplysningar, vilket du skulle gjort om du hade kontaktat varje långivare för sig.

Individuellt satt ränta

Räntan som du får sätts individuellt, baserat på din kreditvärdighet. Det är inte Sambla som bestämmer detta utan det gör långivarna som prövar din ansökan.

Smålån eller större lån

Privatlån, blancolån eller samlingslån kan du få hos Sambla, och du kan låna allt mellan 5000 kronor till 600 000 kronor.

Tar du ett privatlån så behöver du inte specificera vad det är du lånar till. Ett privatlån via Sambla kan därför exempelvis användas till att samla ihop alla smålån som kostar massa pengar i ränta varje månad. Med ett större lån Hos Sambla kan du betala av dem och få bättre kontroll över din ekonomi, täcka oförutsedda utgifter som dyker upp eller för att finansiera en renovering eller ett bilköp.

Avbetalningsperioden löper mellan 1 till 15 år.

Du kan också alltid betala av lånet i förtid om du skulle få möjlighet till det.

Villkor för att få ansöka om lån via Sambla

För att ansöka om lån hos Sambla gäller följande krav:

  • Du är myndig
  • Har en deklarerad inkomst på minst 150 000
  • Folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst ett år tillbaka
  • Skuldfri hos Kronofogden det senaste halvåret

Det finns alltså möjlighet att ansöka om lån via Sambla även om du har tidigare betalningsanmärkningar. Att det är möjligt beror helt enkelt på att vissa av de långivare som inkluderas i Samblas tjänst är sådana som accepterar kunder som har en låg kreditvärdighet.

Snabb och säker ansökan

När du ansöker om lån via Sambla betyder inte det automatiskt att du förbinder dig till att ta något lån, utan du använder helt enkelt tjänsten för att få reda på vilka villkor som finns tillgängliga för dig.

Ansökan tar bara ett par minuter att genomföra och du får oftast svar samma dag.

Ansökan signerar du med BankID, vilket gör ansökningsprocessen snabb och säker. När du väljer att gå vidare med din låneansökan kan du sedan få pengarna insatta på ditt konto, eller hos dina långivare ifall du ska lösa in ett lån.