OKQ8 känner de flesta till på grund av deras bensinstationer och hyrbilar. Men sedan 2009 finns dessutom OKQ8 Bank, som erbjuder privatlån, försäkringar samt kreditkort med bra villkor.

Möjlighet att låna 350 000 kronor

Genom OKQ8 Privatlån tar du snabbt och enkelt ett blancolån från 20 000 och upp till 350 000 kronor. Den effektiva räntan på lånet varierar från person till person baserat på kreditprövningen. Som lägst blir den effektiva räntan 3,89 procent och som högst ligger den på 12,33 procent.

På hemsidan kan du själv räkna ut ungefär hur hög din ränta kan väntas bli, i deras lånekalkylator.

Genom ett privatlån slipper du uppläggningsavgiften (startavgiften) när du tar ett lån, vilket leder till att den effektiva räntan blir lägre än den du får hos många konkurrenter.

Nya kunder får dessutom ett presentkort på 500 kronor som kan användas för att tanka på en OKQ8 bensinstation.

Mer kundförmåner kommer med ett kreditkort som är kopplat till OKQ8 Bank. Kreditkortet är utan årsavgift och ger bonus och återbäring på köp.

Inga betalningsanmärkningar ett krav för att få lån

Om du ska ha möjlighet att få ett lån hos OKQ8 behöver du först uppfylla ett antal krav:

  • Du är 20 år fyllda
  • Tjänar 125 000 kronor om året
  • Är folkbokförd i Sverige och har var så under de senaste tre åren
  • Inte har några betalningsanmärkningar
  • Har tillgång till BankID

Från kortare till längre återbetalningstid

Återbetalningstid på mellan 2 och 12 år när du tar ett privatlån hos OKQ8.

Snabb överföring till Swedbanks utbetalningstjänst

Så fort banken har gett dig grönt ljus för din ansökan så tar det inte mer än mellan en och två dagar att få pengarna till ditt konto, under förutsättning att ditt konto är anslutet till Swedbank.

Samla lånen utan avgifter

Eftersom OKQ8 Bank kan erbjuda lån till en bra ränta och inte har några övriga avgifter för lån, så kan det vara en bra idé för den som har många smålån och krediter från andra kreditgivare att samla sina lån genom att ta ett större lån genom OKQ8 Privatlån och sedan lösa de andra smålånen med de pengarna.

Helt digital ansökningsprocess

Ansökningsprocessen är enkel och görs på OKQ8:s hemsida. På hemsidan får du fylla i en låneansökan och därefter får du välja önskat lånebelopp och löptid.

Nästa steg kräver att du svarar på några frågor om din nuvarande ekonomiska situation, exempelvis inkomst, utgifter och ifall du har några betalningsanmärkningar.

Ditt mobila BankID används sedan för att signera ansökningshandlingarna.

Efter att ansökan inkommit till banken görs en kreditprövning, vilket innebär att uppgifterna som du angett i ansökan granskas och att Upplysningscentralen gör en kreditkoll.

Om du får din låneansökan godkänd så kan du signera skuldebrevet digitalt, och när det är gjort så har du pengarna inom bara ett par dagar.

Och presentkortet på 500 kronor att tanka för då? Det kommer på posten!