Nordea är en av de största svenska bankerna. De är verksamma i flera länder, bland annat alla nordiska länderna men även i Estland, Lettland, Litauen och Ryssland. Genom Nordea kan du ansöka om olika lån, starta sparkonto, påbörja ditt pensionssparande, teckna olika försäkringar eller utföra olika typer av bankärenden på nätet. Hemsidan (http://www.nordea.se/) är upplagd för att du enkelt ska kunna navigera dig till de olika delarna.

Tre fördelar med Nordea

En av de största svenska bankerna och finansbolagen
Möjlighet att ansöka om flera olika typer av lån
Bra villkor och konkurrenskraftig ränta

Nordea privatlån

Om du vill kunna ta ett privatlån så har du bra möjligheter att göra detta genom Nordea. Ett privatlån kan du använda till vad du vill och genom Nordea kan du få en återbetalningstid på upp till 12 år. Du behöver inte heller använda något som säkerhet. Det lägsta lånebeloppet är 10 000 kronor.

Räntan baseras på flera variabler. Först och främst så tar banken ett beslut baserat på hur mycket du vill låna och hur lång återbetalningstid du väljer. Därefter så bedöms dina ekonomiska förutsättningar utefter en kreditkontroll. Dessutom så påverkas även din ränta av vilken typ av kund du är. Premiumkunder, förmånskunder och check-in kunder har en lägre ränta jämfört med den ordinarie räntan som ligger på 8,05 %. Uppläggningsavgiften är 525 kronor.

Förutom privatlånet så kan de som är medlemmar hos vissa fackförbund ansöka om ett medlemslån. Detta lån har en lite bättre ränta än de vanliga privatlånet och har ett lägsta lånebelopp på 30 000 kronor. Här ingår även en livförsäkring och ett räntebetalningsskydd utan några extra kostnader. Återbetalningstiden är som mest 12 år och det är alltid rak amortering som gäller. På Nordeas hemsida kan du läsa mer om vilka fackförbund (http://www.nordea.se/privat/lan/lan-krediter/medlemslan.html#tab=Anslutna-fackforbund) det gäller. Den rörliga räntan ligger på 4,85 % i skrivande stund.

Nordea bostadslån

Genom Nordea kan du naturligtvis även ansöka om ett bolån. Du kan låna upp till 85 % av bostadens marknadsvärde genom ett bolån (http://www.nordea.se/privat/lan/boende/bolan.html). Du kan kombinera flera låneformer för att skapa ett säkrare lån. Det går exempelvis att kombinera räntebindningstiden genom att välja bunden ränta, rörlig ränta och räntetak med olika löptider. Vid ett bolån står bostaden som säkerhet och Nordea utför alltid en värdering av bostaden. Innan du får lånet beviljat så utförs även en kreditkontroll. Ett bolån kan som lägst uppgå till 100 000 kronor och det kan ha en återbetalningstid på upp till 50 år.

Nordea kan även ge dig ett lånelöfte (http://www.nordea.se/privat/lan/boende/lanelofte.html) om du planerar att köpa en bostad. Det tar inte mer än 10 minuter att fylla i en ansökan på hemsidan. Det krävs dock att en kreditupplysning genomförs. Lånelöftet gäller i sex månader men går att förlänga vid behov.

Nordea billån

Ett billån (http://www.nordea.se/privat/lan/lan-krediter/bil-och-fritidskredit.html) hos Nordea använder bilen som säkerhet, oavsett om det är en ny eller begagnad bil du köper. Du måste dock köpa bilen från en auktoriserad handlare. Nordea täcker endast upp till 80 % av bilens värde, resten täcker du själv antingen med en inbytesbil eller kontant. 100 000 kronor är det lägsta kreditbeloppet, vilket innebär att du som lägst måste lägga ut 25 000 kronor själv. Räntan ligger just nu på 5,00 % (4,50 % för premiumkunder). Uppläggningsavgiften är 525 kronor och aviavgiften om du har ett belastningskonto hos Nordea är 20 kronor.