MyLoan är en låneförmedlare som ägs av Insplanet. Insplanet är i sin tur en försäkringsförmedlare som hjälper dig att jämföra olika typer av försäkringar på marknaden. Insplanet drivs av Daniel Soussan och den välkände entreprenören Richard Båge. Låneförmedlaren startade sin tjänst 2010 men med tanke på att det i princip är en förlängning av Insplanet skulle man kunna säga att MyLoan kan spåra sina rötter hela vägen till Insplanets lansering år 1999. Det är Insplanet som står under finansinspektionens tillsyn. De har helt enkelt valt att kalla sin låneförmedlingstjänst för MyLoan. Om du vill låna pengar på ett snabbt och smidigt sätt samtidigt som du får möjlighet att jämföra olika lån så är denna låneförmedlare ett utmärkt alternativ.

Produkter och tjänster

Det MyLoan gör i form av låneförmedlare är att de hjälper dig som privatperson att få in lån från flera olika banker på ett väldigt smidigt sätt. Du kan sedan jämföra dessa med varandra och välja det lån som du anser är bäst för dig. Det finns många fördelar med att använda sig av en låneförmedlare som MyLoan. Förutom att du slipper ta kontakt med alla banker själv, något som tar lång tid, så behöver du bara utföra en kreditkontroll när du använder MyLoan.

Nu kanske du undrar varför det är en fördel att bara en kreditkontroll utförs. En kreditkontroll, eller en kreditupplysning som det också kallas, kan utföras av flera företag. Det vanligaste är att det utförs av UC. Detta upplysningsbolag ger dig ett automatiskt kreditbetyg och varje gång en kreditkontroll utförs så registreras detta. Utför du mer än tre kreditkontroller så börjar detta påverka ditt kreditbetyg och risken blir större att du får avslag på din låneansökan eller att du får en högre ränta än vad du hade fått annars.

MyLoan samarbetar med ett flertal låneinstitut och banker, däribland Avida, Forex Bank, Santander Consumer Bank och Nordnet. Även välkända svenska banker som Swedbank och Ikano Bank tillhör deras samarbetspartners. Om du skulle ansöka om ett lån hos varje långivare hade du behövt utföra flera kreditkontroller. Med MyLoan behöver du bara utföra en kreditupplysning. Den används vid din ansökan till alla de samarbetande bankerna och långivarna.

Hitta det rätta privatlånet

Du kan låna upp till 500 000 kronor via MyLoan. Denna summa är inte tagen ur luften utan det är den högsta summan som en enskild bank erbjuder när det kommer till privatlån. Vanligtvis så ligger den maximala lånegränsen vid 350 000 kronor. Att jämföra långivare är väldigt viktigt eftersom skillnaderna kan vara stora i flera aspekter. Förutom själva räntan så kan det även skilja sig när det kommer till villkor och avgifter, två faktorer som påverkar hur mycket du i slutändan betalar för ditt lån. Du väljer själv vad lånet ska gå till. Eftersom det är ett privatlån utan säkerhet kan du använda den till att köpa en ny eller begagnad bil, resa jorden runt, renovera din bostad eller något helt annat.

Kriterier för att ansöka om ett lån

MyLoan har vissa kriterier som du måste uppfylla när du ska ansöka om ett lån. Du måste vara minst 18 år gammal och du måste ha en månadsinkomst på minst 10 000 kronor. Alla privatlånen har rörliga räntor. Helst vill låneförmedlaren att du inte har någon betalningsanmärkning men det är fullt möjligt att hitta ett lån även om du har det. Du får dock inte ha några skulder hos Kronofogden. Om du vill låna med betalningsanmärkning kan det vara bra att först ta kontakt med MyLoan innan du går vidare. På så sätt kan du få hjälp med din låneansökan innan du skickar iväg den.

Det är värt att notera att det först och främst bara tar ett dygn innan du får svar från olika banker. Dessutom är tjänsten helt kostnadsfri. Du har inga krav på dig som anger att du måste välja ett av de lån som erbjuds. MyLoan och alla andra låneförmedlare får in pengar i form av provision från långivarna. Om du behöver hjälp med din ansökan eller om det finns något du inte riktigt förstår med ditt lån kan du ta hjälp av deras lånerådgivare.

När du väl har signerat ett skuldebrev tar det oftast bara tre bankdagar innan du har dina pengar på kontot.