Det finns vanliga tråkiga fordon och så finns det spännande motorcyklar. Att köpa en MC är en dröm för många människor runt om i världen och att kunna glida omkring på vägarna när vädret är fint är en upplevelse som slår det mesta. Nu kan även du komma ett steg närmare din dröm med hjälp av ett MC-lån.

Ansöka om MC-lån

Du kan ansöka om ett motorcykellån hos många banker och långivare idag. Dessa lån skiljer sig en hel del mellan aktörerna, både när det kommer till räntorna och villkoren. En del långivare vill till exempel helst inte finansiera hela köpet av motorcykeln om motorcykeln ska användas som säkerhet. Vid sådana fall är det vanligt att du får låna upp till cirka 80 procent av motorcykelns marknadsvärde beroende på vad det är för motorcykel. Eftersom en motorcykel, precis som alla andra fordon, minskar i värde med tiden så anpassas både belåningsgraden och lånetiden efter detta. Detta påverkar även hur mycket långivaren vill att du ska amortera varje år.

Privatlån som MC-lån

Det finns även andra långivare som erbjuder MC-lån där motorcykeln inte används som säkerhet. Då handlar det oftast om ett vanligt privatlån utan säkerhet där räntan sätts efter långivarens egna kriterier. Oftast så sätts räntan baserat på hur stort belopp du vill låna och hur din ekonomi ser ut enligt en kreditupplysning. Dessa lån är nästan alltid kostsammare än ett lån där motorcykeln används som säkerhet.

Det är inte bara själva motorcykelns värde som bankerna och långivarna tar hänsyn till när det kommer till MC-lån, även säljaren är av intresse. Swedbanks MC-lån kräver exempelvis att du köper din MC från ett företag som godkänts av Swedbank Finans. Det är ett sätt för långivaren att vara säkra på att motorcykeln håller hög kvalitet.

Det finns många långivare som erbjuder MC-lån förutom Swedbank. Du hittar bland annat bra lån hos aktörer som Lendo, L’easy, ICA Banken och Ikano för att nämna några.