Lendo är en låneförmedlare som ingår i Schibstedkoncernen, en mediekoncern som är bland de största i Norden. De har bedrivit sin verksamhet sedan 2007. Med hjälp av Lendo.se kan du ansöka om ett privatlån på ett enkelt sätt. Du får även möjlighet att jämföra flera lån eftersom de samarbetar med många olika banker och långivare. Låneförmedlingstjänsten som Lendo.se erbjuder är kostnadsfri att använda.

Lendo privatlån

Genom Lendo.se kan du ansöka om ett privatlån, det vill säga ett lån utan kontantinsats eller säkerhet. Detta lån kan du använda till vad du vill. Om du drömmer om att renovera ditt hem, köpa en bättre bil eller om du helt enkelt behöver täcka oväntade kostnader så är ett privatlån ett sätt att täcka detta. Du lånar aldrig pengar från Lendo själva. Det som händer när du ansöker om ett privatlån genom Lendo är att din ansökan skickas till de kopplade bankerna och låneinstituten. Dessa aktörer får sedan konkurrera med varandra om att få dig som kund.

Lendo lån går snabbt och enkelt

Det är enkelt att ansöka om ett lån genom Lendo. Du fyller helt enkelt i formuläret som finns på hemsidan. Där kan du ange om du har en medsökande. Om du har en medsökande så kan du öka chansen att få ett lån beviljat. Här anger du även hur mycket du vill låna och hur lång lånetid du vill ha. Som mest kan du välja 500 000 kronor att låna samt 15 år som längsta lånetid. Du får snabbt ett svar från bankerna, ibland redan samma dag.

När du har fyllt i alla fält med rätt information så händer det flera saker. Om du är 18 år eller äldre och har varit skriven minst ett år i Sverige så utförs en kreditupplysning genom Upplysningscentralen, även kallad UC. Din kreditupplysning innehåller information om dina ekonomiska förutsättningar. Här står det även om du har några betalningsanmärkningar eller om du har ett skuldkonto hos Kronofogden. De lån som du blir erbjuden genom Lendo.se är baserade på informationen som bankerna och låneinstituten får genom kreditupplysningen. För att få ett lån beviljat så kräver aktörerna att du har en fast inkomst. Din årsinkomst måste ligga på minst 100 000 kronor. För större lån kan kraven vara ännu högre.

Personlig lånehandläggare

Om allt ser bra ut så får du flera privatlån att välja mellan. Därefter är det upp till dig att välja det lån som du tycker passar bäst och har bäst villkor. Genom Lendo.se kan du även få hjälp med din ansökan. De har flera erfarna lånehandläggare som kan gå igenom lånet åt dig om det finns något du inte förstår eller är fundersam över.

Lendo ränta

Räntan på lånen som du blir erbjuden är baserad på kreditupplysningen. Om du har bra ekonomiska förutsättningar så kan du med fördel använda dig av Lendo för att sänka dina nuvarande kostnader. Detta kan du göra genom att samla dina lån och krediter med hög ränta. Genom att lösa dina dyra lån med ett privatlån som har bättre villkor och ränta så slipper du betala dyra räntor och onödiga kostnader. Det är ett smart sätt att spara pengar på.