Ett lån på 50 000 kronor kan täcka en hel del. Du kan resa under en längre period eller köpa en fullspäckad semestervecka i ett varmt land för hela familjen. Du kan köpa en finare begagnad bil, renovera badrummet eller investera i nya möbler till bostaden. Det finns både privatlån och billån att välja mellan om du vill låna 50 000 kronor. Läs mer om vad du ska tänka på när du vill låna 50 000 kronor billigt.

Låna 50 000 online

Det flesta aktörer på marknaden erbjuder lån på 50 000 kronor eller mer. Om du redan är kund hos en bank så kan du med fördel höra av dig för att se vad de erbjuder. Ibland har de olika bankerna och långivarna speciella lån för kunder eller så kan du slippa betala vissa avgifter när du är kund.

Kostnaden för att låna 50 000 kronor

Den slutgiltiga kostnaden när du tar ett lån beror på många saker. Den viktigaste faktorn är räntan. Ju högre ränta du ska betala, desto dyrare blir lånet i längden. Ett privatlån på 50 000 kronor kan ha en ränta som ligger mellan 3,50 % till 20 % eller mer. Dessutom så finns det avgifter att ta hänsyn till när du ska räkna ut slutpriset. Uppläggningsavgiften kan ligga på 525 kronor och den betalas bara en gång. Aviavgiften ska däremot betalas varje gång du får en avi, den kan ligga på 40 kronor. Bägge avgifter ser väldigt olika ut hos olika banker och långivare, vissa har inga avgifter alls och kompenserar detta genom räntan.

Billån har andra villkor och krav

För billån gäller dessutom andra villkor. Du får bara låna upp till 80 % av bilens värde, resterande 20 % ska du betala själv antingen med sparpengar eller genom en inbytesbil. Om ett lån på 50 000 kronor täcker 80 % så innebär det att du själv ska stå för 12 500 kronor. Räntan kan hamna på 4,0 % till 6,0 % beroende på vilken bank du väljer. Det går naturligtvis att hitta lägre billån, speciellt om långivaren eller banken kör en kampanj.

Hur lånar jag 50 000 kronor billigt?

Det bästa sättet att låna 50 000 kronor med låg ränta är genom att jämföra lån mellan olika aktörer. Du kan antingen höra av dig till de enskilda bankerna själv eller gå genom en låneförmedlare, något som gör processen mycket snabbare. En låneförmedlare samarbetar med flera banker och långivare, vilket innebär att du kan få in låneerbjudanden från flera håll samtidigt. Detta gör det möjligt för dig att jämföra lånen med varandra direkt.

Stor skillnad mellan långivare

Lån mellan olika aktörer kan skilja sig åt en hel del, speciellt när de konkurrerar med varandra om att få dig som kund. Det beror på att de olika aktörerna räknar ut vilken ränta de ska ge dig på olika sätt. Även om informationen kommer från samma håll, i det här fallet en kreditkontroll, så kan skillnaderna göra att du i slutändan sparar tusentals kronor genom att välja rätt långivare.