Lånebelopp på 300 000 kronor räcker till det mesta. Du kan köpa lägenhet, en ny bil, en rejäl resa jorden runt och mycket mer med ett såpass stort lån. Det finns många som erbjuder både privatlån, billån och bostadslån som täcker detta belopp. Vi går igenom olika sätt att låna 300 000 billigt genom att låna pengar online.

Låna 300 000 online

Att låna 300 000 på nätet gör du genom att antingen ansöka om ett lån hos den enskilda långivaren eller genom att gå via en låneförmedlare. Du kan även ta kontakt med den bank som du redan är kund hos och se vad de erbjuder för lån för sina kunder. Nöj dig dock inte med första bästa låneerbjudande. När det kommer till att låna 300 000 kronor så kan små skillnader i räntan innebära tusentals kronor. Speciellt om det kommer att ta flera år att återbetala lånet.

Hitta lån med låg ränta

För att låna 300 000 med låg ränta måste du jämföra lån från flera aktörer. Som vi tidigare nämnde kan du själv ta kontakt med bankerna om du vill eller så kan du gå genom en låneförmedlare. En av de stora fördelarna med att gå via en förmedlare är att du snabbt får svar från flera långivare samtidigt. Detta gör det mycket enklare för dig att jämföra lånen med varandra. Dessutom så måste de konkurrera med varandra om att få dig som kund, något som kan ge dig bättre ränta.

Om låneförmedlare

En låneförmedlare har som uppgift att hjälpa långivarna att få in nya kunder genom att göra det lätt för potentiella låntagare att jämföra lån. Varje gång en långivare får en ny kund så får låneförmedlaren en provision. Det som skiljer olika låneförmedlare åt är vilka banker och långivare som de samarbetar med. Det kan med andra ord löna sig att gå via flera låneförmedlare men då måste du tänka på att flera kreditkontroll utförs. Du kan smidigt låna 300 000 utan säkerhet genom en låneförmedlare.

Vad är en kreditkontroll?

När en långivare ska låna ut pengar så måste de veta hur din ekonomiska situation ser ut. Det gäller oavsett hur mycket eller lite du ska låna. En kreditkontroll innebär att de gör en kreditupplysning via ett upplysningsföretag. De får då information om hur din ekonomi ser ut från bland annat Skatteverket. Här står det även om du har betalningsanmärkningar och annan relevant information. Det står även hur många gånger en kreditkontroll har utförts. Flera kreditkontroller kan påverka chansen att just ditt lån blir beviljat. När du ansöker om ett lån hos en låneförmedlare så utförs endast en kreditkontroll. Informationen från denna upplysning används hos samtliga banker och långivare som förmedlaren samarbetar med.

Vad kostar det att låna 300 000 kronor?

Det beror på flera faktorer som exempelvis räntan och lånetypen men framförallt så handlar det om återbetalningstiden. Ju längre återbetalningstid du väljer, desto mer kommer lånet att kosta i slutändan på grund av räntan och eventuella avgifter. Det är dock inte alltid möjligt att välja en kort återbetalningstid eftersom det innebär att månadskostnaden blir hög. Genom att hitta en balans mellan återbetalningstiden och månadskostnaden kan du se till att hålla slutkostnaden så låg som möjligt.