Låna pengar trots betalningsanmärkning

I vissa fall går det att låna pengar även om du har en betalningsanmärkning, dock så krävs det ofta att du inte har ett skuldsaldo hos kronofogden.

Här nedan listar vi aktörer som kan godkänna din ansökan trots betalningsanmärkning.

[topzly_list id=”main_loan_list”]

Det du dock ska tänka på är att dessa lån ofta är mycket dyra och den effektiva räntan är ofta mycket hög. Behöver du låna trots betalningsanmärkning så skall du fortfarande se till så att du har möjlighet att klara av att låna pengar, ha råd med månadskostnaden för lånet och även vara beredd för eventuell oförutsedda händelser och hur de kan påverka din möjlighet att betala tillbaka lånet.

När du har fått en betalningsanmärkning så betyder det att du misskött dina återbetalningar på något sätt. Du kan få en betalningsanmärkning av flera olika anledningar och dessa anmärkningar kan kreditupplysningsföretagen se i upp till tre år.

Konsekvenser av betalningsanmärkning

En av konsekvenserna av att man har fått en betalningsanmärkning är att det blir mycket svårare att ta ett lån. Även om det i vissa fall är möjligt att ta ett lån med betalningsanmärkning så är det inte alltid rekommenderat. Eftersom långivarna bedömer att ett lån till en person med betalningsanmärkning är riskablare så kommer villkoren inte att vara så fördelaktiga. Det innebär att man oftast får betala mer än vanligt för sitt lån, något som i sin tur kan leda till att man hamnar i jobbig ekonomisk situation igen.

Stabil ekonomi trots betalningsanmärkning kan göra det möjligt att låna

Om du vill kunna ta ett lån med betalningsanmärkning så måste du visa att du har en stabil ekonomi. Det finns flera faktorer som kan peka på att din ekonomi är ordnad. Det kan till exempel handla om att din betalningsanmärkning är minst ett halvår gammal och att du har ett fast jobb eller att din årsinkomst ligger på ett visst belopp. Det kan skilja sig rejält mellan de olika långivarnas låneerbjudande när det kommer till lån med betalningsanmärkning så det gäller att du framför allt kolla igenom den effektiva räntan noggrant. På så sätt blir det lättare för dig att jämföra de olika lånen med varandra.

Ta hjälp innan du bestämmer dig för att låna med betalningsanmärkning

Ett sätt för att snabbt se om man har de ekonomiska förutsättningarna som behövs för att ta ett lån är att räkna ut hur mycket man kan spara undan själv varje månad. Har du problem med sparandet så ska du generellt undvika att ta ett lån så långt det går. Ett tips är att ta hjälp av en budget- och skuldrådgivare om man behöver hjälp med att reda ut sin ekonomi. Dessa personer är anställda av kommunen och kan oftast hjälpa dig helt kostnadsfritt.