Att lösa ett lån kan innebära flera saker. Det kan exempelvis betyda att du bakar ihop dina lån till ett större lån eller att du betalar av dina lån fortare än vanligt.

Vissa lån är smartare att lösa snabbt eftersom de har högre räntor. Det kan bland annat handla om kontokrediter eller avbetalningsköp. Att handla på kredit på flera olika ställen och genom olika långivare gör det svårare för dig att hålla reda på kostnaderna och din ekonomi.

När du har flera olika fakturor så har du oftast även flera avgifter. Det kan handla om aviavgifter, expeditionsavgifter och så vidare. När du samlar ihop lånen minskar du inte bara dessa typer av avgifter, du får även bättre ränta på lånet.

Det finns flera långivare och banker som kan lösa lån idag. Oftast har de kalkyler på sin hemsida där du kan fylla i summan av alla dina lån, ange din betalningstid samt fylla i uppgifter om vad din ränta ligger på för att se hur mycket du sparar. När du ska lösa lån hos en långivare eller bank så måste du uppfylla vissa kriterier. Dessa kan till exempel handla om hur stor din regelbundna inkomst är, att du inte har betalningsanmärkningar och så vidare.