Consector är en låneförmedlare med kontor i Stockholm. De kan hjälpa dig att hitta och jämföra privatlån från flera banker och långivare. Du kan även jämföra kreditkort och bolån genom deras hemsida Consector.se. De samarbetar med flera stora banker och långivare. Det är kostnadsfritt att använda deras tjänster och du får oftast svar inom bara några timmar. Genom låneförmedlaren kan du låna upp till 500 000 kronor.

Consector privatlån

Privatlån är ett lån där du oftast inte behöver använda något som en säkerhet. Lånet är istället helt baserat på din förmåga att betala tillbaka. Detta ställer vissa krav på dig som låntagare. När du vill ansöka om ett lån hos Consector måste du först och främst uppfylla vissa grundkrav. Du måste vara minst 18 år gammal, varit folkbokförd i Sverige i minst ett år, skuldfri hos Kronofogden de senaste sex månaderna och ha en årsinkomst på minst 110 000 kronor. Så länge du uppfyller dessa krav så kan du skicka iväg en ansökan via Consector.

Du fyller enkelt i hur mycket du vill låna på Consectors hemsida (https://www.consector.se/). När du har angett lånebelopp så anger du återbetalningstid. Du kan välja mellan 1 till 15 år. På fältet till höger får du en ungefärlig månadskostnad för de angivna variablerna. Den nominella räntan ligger på mellan 2,95 % till 18,95 %. Uppläggningsavgiften skiljer sig mellan långivarna. Vissa tar ingenting medan andra tar upp till 495 kronor. Det gäller även aviavgiften.

När du väl har valt hur mycket du vill låna och skickat in en låneansökan så dröjer det inte länge förrän du får ett eller flera svar från Consector. De har då utfört en kreditkontroll och skickat den vidare till sina samarbetspartners. En fördel med att använda denna tjänst är att du slipper få flera kreditkontroller utförda, det räcker med en kreditkontroll som delas bland alla aktörer.

Bankerna och långivarna konkurrerar nu med varandra om att få dig som kund. Du kan i lugn och ro välja de lån som du tycker passar dig bäst. Tjänsten är kostnadsfri att använda.

Consector bolån

Du kan även få hjälp med att hitta passande bolån (https://www.consector.se/bolan/). Du kan bara fylla i namn och kontaktuppgifter här eftersom Consector föredrar att ta kontakt med låntagaren direkt. Precis som för privatlånen så får du välja mellan flera bolån från olika banker och långivare. Du är aldrig bunden att välja någon men du har alla möjligheter att välja det bolån som passar dig bäst.

Consector kreditkort

När det kommer till kreditkort (https://www.consector.se/kreditkort/) så får du möjlighet att jämföra avtal, räntor, villkor och förmåner genom Consector. Istället för att få hem olika förslag så blir du istället guidad till ett val genom ett formulär. Du får svara på olika frågor angående ditt kreditkortsbeteende och därefter får du förslag på kreditkort som kan passa just dig.

Consector billån

Du som vill köpa bil kan också använda dig av Consectors låneförmedlingstjänster. På deras sida för billån (https://www.consector.se/billan/) kan du enkelt fylla i vilket fordon du vill kunna köpa eller om du har något annat syfte med lånet. Därefter fungerar det på precis samma sätt som privatlånet. Du kan även söka om ett billån tillsammans med en medsökande.