Jämför blancolån och hitta det billigaste blancolånet.

Allmänt om blancolån

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Just termen blancolån är en äldre benämning, idag är det vanligare att banker och långivare kallar det för ett privatlån. Eftersom ett blancolån inte använder något objekt som säkerhet så innebär det att lånet är helt baserat på din förmåga att betala tillbaka i tid. Alla har olika ekonomiska förutsättningar, vilket innebär att räntan kan se olika ut för olika personer som söker. Vi går igenom vad som gäller när du ansöker om ett blancolån.

Olika blancolån online

Det som gör ett blancolån speciellt är att du får använda lånet till vad du vill. Detta ger dig möjlighet att använda lånet till att köpa en resa, nya möbler till bostaden eller till och med för att köpa en begagnad bil som inte täcks av ett vanligt billån. Blancolånen som du kan hitta online skiljer sig väsentligt från varandra. Det märker du direkt om du börjar undersöka vad de olika bankerna och långivarna erbjuder. De anger ofta en lägsta och högsta ränta, vilket ger dig en föraning om vad räntan för just ditt lån kan hamna på. Bankerna bedömer därefter vilken ränta de kommer att ge dig baserat på din ekonomi, vilket innebär att låneerbjudanden kan skilja sig även mellan banker som har samma lägsta och högsta ränta på sina lån. Det finns flera enkla sätt att jämföra blancolån på nätet idag, bland annat genom att använda låneförmedlare.

Jämför blancolån på nätet

Du kan själv gå in på de olika bankernas hemsidor för att kolla vilka räntor de erbjuder och de olika villkoren som lånen har. För att få ett definitivt svar på hur räntan kommer att se ut måste du dock skicka en ansökan. Ett annat sätt att jämföra blancolån på nätet är genom att använda en låneförmedlare. Då kan du ansöka om ett blancolån hos flera banker och långivare samtidigt. Det är kostnadsfritt att använda en låneförmedlares tjänster. Det finns dock vissa krav som du måste uppfylla oavsett om du använder en låneförmedlare eller ej.

Grundkrav för att ansöka om ett blancolån

Alla banker och långivare har ett grundkrav som du måste uppfylla om du vill kunna ansöka om ett lån. Dessa kan se olika ut men handlar ofta om att du måste vara över en viss ålder, vara folkbokförd i Sverige, ha en årsinkomst på ett visst belopp och att det inte får förekomma några betalningsanmärkningar. Genom att utföra en kreditupplysning kan de ta reda på samtliga av dessa saker. Informationen som de får kommer direkt från Skatteverket via ett upplysningsföretag. Så länge som du uppfyller grundkraven så finns det inget som hindrar dig från att ansöka om ett lån.

Blancolån med låg ränta

När bankerna utför en kreditkontroll får de reda på hur din ekonomi ser ut. Informationen kommer från Skatteverket, vilket innebär att den kanske inte är helt aktuell. Ibland vill banken även ha ett intyg från din arbetsgivare för att kunna göra en bättre bedömning. Banken bestämmer därefter vilken ränta du får med hänsyn till lånebeloppet, återbetalningstiden och din ekonomi. Ju bättre din ekonomiska situation ser ut, desto lägre ränta får du.

Bra med konkurrens

När du använder en låneförmedlare så finns det ytterligare en variabel som bankerna måste ta hänsyn till, konkurrensen. Låneförmedlarna skickar ut en ansökan till alla de kopplade bankerna och långivarna. De får därefter konkurrera med varandra om att få dig som kund. Det är en av fördelarna med att använda sig av en låneförmedlare när du ska ansöka om ett blancolån.

Fördelar och nackdelar med blancolån

Precis som alla typer av lån så måste ett blancolån återbetalas. Ibland så händer det att något påverkar din inkomst, vilket kan göra det svårt för dig att betala lånet. Det finns dock olika sätt att skydda sig mot detta, bland annat genom att teckna ett låneskydd. En annan nackdel med blancolån är att de inte får vara hur stora som helst. De flesta bankerna och långivarna sätter sin gräns på 350 000 kronor. Dock kan du använda dessa pengar till precis vad du vill. Ett smart sätt att använda ett lån utan säkerhet är att samla sina dyra lån och krediter och betala av dessa med blancolånet.

Lös dina lån och krediter

Att lösa ett lån innebär att du betalar av hela lånet direkt. Om du har flera mindre lån och krediter som har hög ränta och dessutom avgifter så kan du spara en hel del på att göra detta. Det innebär att du helt enkelt byter ut alla de små lånen mot ett större blancolån. Eftersom de nya lånet har bättre villkor och ränta så sparar du in tusentals kronor i längden. Att samla lån och krediter är ett vanligt sätt att använda ett blancolån idag. Hitta ett lån som passar just dig genom att börja jämföra lånen på nätet. Oavsett om du använder en låneförmedlare eller självmant undersöker marknaden så kommer du att hitta bra blancolån med låg ränta direkt.