Vi hjälper dig hitta de billigaste lånen på nätet. Att ta billiga lån behöver inte enbart handla om att hitta lån med låg ränta utan det finns också andra kostnader för ett lån att ta hänsyn till när du sammanställer den totala lånekostnaden. De flesta lån har en uppläggningsavgift och en aviavgift (om du inte använder autogiro) och det kan även finnas andra kostnader för lånet. Det du alltid skall räkna på är den effektiva räntan för lånet.

Jämför billiga lån 2020

Det första steget för att hitta det alternativ som är billigast per månad är förstås att jämföra den typ av lån som finns.

Det finns många långivare, men hur villkoren ser ut beror på en rad olika faktorer, exempelvis din ekonomiska situation, som avgör hur mycket du får låna.

Vidare handlar konsten att hitta det billigaste lånet om att förstå och räkna ut vilka andra avgifter som kan tillkomma, exempelvis den effektiva räntan, uppläggningsavgifter och aviavgifter. Att ta ett lån är i många fall enkelt, men att hitta det lån som ger dig bäst villkor kan vara klurigt. Därför vill vi hjälpa till att förenkla processen genom att på ett överskådligt och enkelt sätt presentera de mest fördelaktiga lånen på marknaden.

Allmänt om billiga lån

Det finns gott om billiga lån att hitta på nätet. Det beror på att det finns väldigt många banker och långivare som erbjuder sina tjänster på marknaden idag. Det bästa sättet att hitta billiga lån med låg ränta är genom att jämföra de olika lånen med varandra. Både räntan, villkoren och avgifterna kan skilja sig väldigt mycket mellan de olika aktörerna. Dessutom så ser det olika ut mellan olika typer av lån. Läs mer om hur du hittar bra lån med låg ränta på bästa sätt.

✅ Vad är ett billigt lån?

Ett billigt lån är ett fördelaktigt lån som helt enkelt inte kostar lika mycket som andra lån. För att överhuvudtaget kunna avgöra om ett låneerbjudande som du har fått är billigt måste du ha något att jämföra med. De bästa är att kunna jämföra låneerbjudandet med lån från andra banker och långivare. Du kan jämföra alla typer av lån, från privatlån till billån och bostadslån.

✅ Var hittar jag billiga lån?

Du kan hitta billiga lån på flera ställen. Antingen så tar du kontakt direkt med banken eller långivaren och ansöker om ett lån på det sättet. Du kan alltid läsa om enskilda låneerbjudanden på bankernas hemsidor. Här ska de stå angivet vilken ränta du kan få och eventuellt vilka andra avgifter som är kopplade till lånet. Här står det oftast även om det finns andra kriterier som måste uppfyllas.

Ett annat sätt att hitta billiga lån är genom att använda en låneförmedlare. De samarbetar med flera långivare och banker, vilket innebär att du kan ansöka om ett lån hos flera aktörer samtidigt. På så sätt blir det dessutom enklare att jämföra lånen med varandra och på de sättet hitta de billigaste lånet. Det kostar ingenting att använda en låneförmedlares tjänster.

Billiga lån med låg ränta

När du ansöker om ett lån så får du en viss ränta på det lånet. I vissa fall så baseras räntan enbart på din ekonomiska situation, som exempelvis när du ansöker om ett lån utan säkerhet. I andra fall så styrs räntan även av riksbanken och reporäntan, något som gäller bostadslån. Oavsett vilken typ av lån du vill ta så lönar det sig alltid att jämföra lån mellan olika aktörer.

Lånebelopp Ränta från Långivare
5 000 – 600 000 kr 2,95 % Advisa
5 000 – 600 000 kr 2,95 % Zmarta
10 000 – 500 000 kr 2,95 % Lendo
20 000 – 500 000 kr 2,95 % Lendify
5 000 – 600 000 kr 2,95 % Sambla

Billiga lån utan UC

Hos vissa långivare kan du ta lån utan att UC, Upplysningscentralen gör en kreditupplysning. Istället utförs kreditupplysningen av något annat kreditupplysningsföretag, som Bisnode eller Creditsafe.

Fördelen med det kan vara att din kreditvärdighet och möjlighet till framtida lån inte påverkas negativt, vilket det kan göra om du har många kreditförfrågningar via UC.

Flera av långivarna erbjuder möjlighet till snabba lån utan UC, och godkänner dessutom lån även om du har betalningsanmärkningar.

Undersök om du kan slippa avgifterna

När du ansöker om ett lån kommer du snabbt att märka att det finns andra avgifter som måste betalas utöver räntan. Det kan handla om uppläggningsavgiften, aviavgifter eller någon annan typ av avgift. Dessa avgifter påverkar hur mycket du får betala totalt för ditt lån. Ibland kan du till och med slippa betala vissa avgifter genom att exempelvis vara nyckelkund hos den specifika banken eller genom att välja e-faktura.

Effektiv ränta

Eftersom avgifterna kan skilja sig mellan de olika bankerna så har Konsumentverket reglerat ett sätt att jämföra lån med hänsyn till de olika avgifterna och kostnaderna som tillkommer. Genom att ange effektiv ränta får du som konsument möjlighet att direkt jämföra olika lån mellan varandra.

Det står ofta även angivet hur banken har räknat ut den effektiva räntan. I vissa fall kan den effektiva räntan bli väldigt hög, som exempelvis när du ska jämföra SMS-lån. Det beror på att den effektiva räntan ofta räknas på årsbasis och SMS-lån har löptider på en eller två månader.

✅ Hur får jag det billigaste lånet?

För att få ett billigt lån med bra ränta måste du se till att minimera bankens risker. Detta gör du genom att ha en stabil ekonomi utan några betalningsanmärkningar eller dylikt. Informationen som banken baserar sina lån på kommer från en kreditupplysning, vilket i sin tur kommer direkt från Skatteverket via olika upplysningsföretag. Denna information kan vara gammal, vilket innebär att du kan behöva ange ytterligare information för att visa hur stabil din ekonomi är eller hur mycket du tjänar per månad. Detta gör du genom att skicka in arbetsgivarintyg eller dylikt.

Du kan även använda en låneförmedlare för att låta bankerna konkurrera med varandra om att få dig som kund. Om du visar att du faktiskt har en ordnad ekonomi så kan långivarna sträcka sig långt för att locka till sig dig som kund. I vissa fall kan du även använda värdefulla objekt som säkerhet för att sänka räntan på ditt lån. Detta kan dock innebära att banken ställer andra typer av krav. Om du exempelvis ska köpa en bil och vill använda bilen som säkerhet så kan banken kräva att du har helförsäkring på bilen under tiden som du återbetalar lånet.

Hitta billiga lån på nätet

På vår sida hittar du information om alla typer av lån, oavsett om det gäller billån, lån utan säkerhet, lån med lägst ränta, akutlån eller lån till boende.

Vår sida fungerar som en informationstjänst där vi samlar de alternativ som finns på marknaden för olika typ av lån. Vi presenterar överskådligt och enkelt villkoren för många långivare, där vi listar allt från lånen med lägst ränta till lånen till hög ränta. men tänk på att själv också noggrant läsa villkoren hos långivaren innan du ansöker om ett lån.

Kostnaden per månad påverkas av flera olika faktorer. När du hittar ett lån med låg ränta är det ett bra första steg för att ta ett lån på exempelvis 50 000 kronor. Men med i beräkningen bör också tas vilka villkor som erbjuds beträffande:

  • Uppläggningsavgifter och aviavgifter
  • Den effektiva räntan
  • Andra avgifter

Erbjudanden och kampanjer

Ibland kan banker och långivare erbjuda extra bra villkor eller ränta på sina lån som en del av en kampanj. Det kan exempelvis handla om att du får en lägre ränta på ditt billån när du köper din bil hos en bilhandlare som är auktoriserad av banken, eller när du tecknar en bilförsäkring genom banken i samband med bilköpet. Det kan löna sig att hålla ögonen öppna för just dessa kampanjer eftersom du kan spara in många tusenlappar i längden.