Banknorwegian är en norsk bank som du endast kan nå via nätet. Banken är ett dotterbolag till Norwegian Holding ASA. Genom Banknorwegian kan du både starta ett sparkonto, ta ett privatlån eller ansöka om ett kreditkort. Genom kreditkortet kan du även få poäng som kan användas till att få bättre flygbiljetter när du reser med flygbolaget Norwegian. Sedan starten år 2007 har banken växt sig större i både Norge och andra länder.

Banknorwegian privatlån

På sidan Banknorwegian.se kan du ansöka om att låna pengar snabbt och smidigt. De erbjuder lån på upp till 500 000 kronor. Hela låneansökan gör du på deras hemsida. Det finns tre grundkrav som du måste uppfylla för att ta ett privatlån hos Banknorwegian. Du måste vara äldre än 18 år. Du måste ha varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna och du får inte heller ha några betalningsanmärkningar. Om du uppfyller dessa krav så utför Banknorwegian en kreditupplysning genom UC. Syftet med kreditupplysning är att se vilka ekonomiska förutsättningar du har och för att kontrollera att du inte har några anmärkningar eller något skuldkonto. Om allt ser bra ut så skickar banken ett erbjudande till dig. Räntan sätts baserat på hur kreditupplysningen ser ut och hur stort lånet är. Nominell ränta ligger från 4,99 % till 20,24 %. Den längsta möjliga lånetiden är 15 år. Det tillkommer en etableringsavgift på 399 kronor och en månadskostnad på 19 kronor. Privatlånet är ett annuitetslån. Det innebär att du betalar lika mycket varje månad. Det som skiljer månadskostnaderna är hur stor del av kostnaden som är amortering och hur stor del som är ränta.

Flera fördelar med Banknorwegian lån

Det finns flera fördelar med att ta ett privatlån genom Banknorwegian. Först och främst så sköter du allt på nätet, något som alltid är smidigt. Hela processen, från ansökan till pengar på kontot, går oftast på bara några dagar. Själva lånet kan du sedan använda till vad du vill. Drömmer du om att renovera badrummet, köpa en större TV eller ta med din partner på en fantastisk resa så passar privatlånet utmärkt till detta. Många använder lånet för att dra ned sina egna kostnader genom att lösa sina dyrare lån och krediter.

Banknorwegian ränta

Att lösa ett lån innebär att du betalar hela lånet direkt. Många lån har höga räntor och avgifter som blir dyrare ju längre tid det tar för dig att betala av lånet. Genom att ta ett stort privatlån som täcker alla mindre lån och kreditskulder kan du snabbt betala av dessa och istället amortera det större lånet med bättre ränta och villkor. På så sätt kan du spara flera tusenlappar i längden.

Banknorwegian kreditkort

På Banknorwegian.se kan du även ansöka om deras kreditkort. Du får upp till sex veckors räntefri kredit plus att du får poäng på alla dina köp. Du kan ansöka om upp till 100 000 kronor i kredit. När du bokar resor med ditt kreditkort så ingår det även reseförsäkring och avbeställningsskydd, något som alltid är bra att ha. Kortet har ingen årsavgift och det finns inga uttagskostnader.