Advisa är en svensk låneförmedlare. Företaget grundades 2011 i Stockholm och de har sedan dess hjälpt cirka 200 000 kunder. Genom Advisa.se (https://advisa.se/) kan du jämföra och ansöka om privatlån. Precis som många andra låneförmedlare så har Advisa ett nära samarbete med många banker och låneinstitut. Deras huvudsakliga tjänst är att hjälpa privatpersoner hitta lån med bra ränta genom att låta de kopplade bankerna och låneinstituten konkurrera med varandra. Genom hemsidan Advisa.se kan du ansöka om lån via låneförmedlaren.

Advisa privatlån

Ett privatlån är ett lån som du kan använda till vad som helst. De flesta använder lånet när de behöver täcka oväntade kostnader men många använder lånet för att finansiera saker som exempelvis renovering, resor och kontantinsatser vid bostadsköp. Möjligheterna med ett privatlån är oändliga, men det gäller att välja ett privatlån som är fördelaktigt om du vill kunna hålla kostnaderna nere. Advisa hjälper dig med detta genom att hjälpa dig hitta och jämföra olika låneerbjudanden.

Du kan enkelt fylla i hur mycket du vill låna genom Advisa.se, företagets hemsida. Här kan du även ange hur lång lånetid du vill ha. Som längst kan du välja 15 år. Högsta möjliga belopp att låna är 500 000 kronor. För att ansöka om ett lån måste du vara minst 18 år gammal.

En fördel med att ansöka om ett lån via en låneförmedlare är att du först och främst slipper ta kontakt med alla banker själv. Dessutom så behöver du bara en kreditkontroll för att ansöka om ett lån hos samtliga banker och låneinstitut som är kopplade till låneförmedlaren. Kreditkontrollen utförs av UC, Upplysningscentralen, och din ansökan godkänns eller nekas baserat på vad som står här. Även räntan som du får på dina låneerbjudanden baseras på den information som finns här. Om du har betalningsanmärkningar så minskar sannolikheten att du får ditt lån beviljat. Ett annat grundkrav för att få låna genom Advisa är att du har en fast inkomst på minst 10 000 kronor i månaden.

Advisa bank

Den svenska låneförmedlaren samarbetar med ett flertal olika banker och långivare. Några av bankerna de samarbetar med är Swedbank, IKANO Bank, Marginalen Bank, Santander Consumer Bank, ICA-Banken, SEB och Resurs Bank.

Advisa ränta

Många använder låneförmedlarnas tjänster för att dra ned sina egna räntekostnader. Om du har dyra krediter eller lån med höga räntor så kan det löna sig att lösa dessa med hjälp av ett privatlån. Genom att ta ett lån som täcker alla dina mindre lån, något som kallas för att samla lån (https://advisa.se/samla-l%C3%A5n/), kan du dra ned kostnaderna direkt. Det beror på att räntan och villkoren på de nya, större privatlånet är bättre än de dyrare och mindre lånen.

Advisa lån

Att ta ett lån genom Advisa är kostnadsfritt. Företaget får en provision för alla nya kunder de introducerar till de olika kopplade bankerna och långivarna. Det kan vara bra att komma ihåg att din ansökan aldrig är bindande förrän du har fått ett låneerbjudande och godkänt detta, antingen genom ditt BankID eller genom att skriva på avtalet. När du väl har skickat en ansökan får du snabbt svar från de olika bankerna och kan enkelt jämföra dessa med varandra.